Live Cooking wraca do Częstochowy! Kulinarne święto, gdzie szefami kuchni zostaną zawodnicy Włókniarza Częstochowa, odbędzie się 12 marca 2023 roku (niedziela) w hotelu Arche Częstochowa!
Organizatorami wydarzenia się Arche Hotel Częstochowa oraz Włókniarz Częstochowa. Pierwsze takie wydarzenie zorganizowaliśmy w lutym 2020 roku. Dochód ze sprzedaży biletów oraz fartuchów kuchennych z podpisami gwiazd w całości został przekazany na rehabilitację byłego żużlowca – Kamila Cieślara.
Tegoroczne wydarzenie będzie więc 2. edycją i odbędzie się 12 marca, o godzinie 16:00 w hotelowej restauracji Arche Vita. Tym razem Arche Hotel i Włókniarz połączą siły, aby wesprzeć młodego sportowca – Oliviera Dłubałę, który walczy z nowotworem złośliwym. Olivier jest leczony w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Przyjmuje chemię według protokołu oraz dodatkową, bardzo kosztowną chemię celowaną, która nie jest refundowana przez NFZ, ale znacznie zwiększa jego szanse na wyleczenie. Więcej informacji – TUTAJ.
Podczas gotowania zawodnikom oraz trenerowi Włókniarza będą asystować: Tomasz Jakubiak, czyli niesamowicie charyzmatyczny kucharz i dziennikarz kulinarny, a także szef kuchni Arche Vita – Mirek Kała wraz ze swoją ekipą. Imprezę poprowadzi z kolei jeden z najpopularniejszych komentatorów żużlowych – Tomasz Dryła!
Żużlowcy Lwów w asyście zawodowych kucharzy przygotują specjalnie dla Państwa “na żywo” 3 potrawy, które goście będą mogli spróbować. Ten wieczór będzie niepowtarzalną okazją dla prawdziwych fanów “czarnego sportu” oraz gotowania! Dodajmy, że będzie to niesamowita okazja do wspólnego spędzenia czasu z ulubionymi zawodnikami: możliwość rozmowy, pamiątkowe zdjęcia, autografy itp.
Cały przychód ze sprzedaży biletów i fartuchów z autografami zostanie przekazany dla Oliviera. Bilet będzie zawierał:
- Kulinarne show. Live Cooking – żużel od kuchni.
- Powitalny kieliszek wina.
- 3-daniowa kolacja serwowana.
- Pakiet napoi bezalkoholowych: kawa, herbata, woda.
- Niepowtarzalną okazję do zdobycia autografów i pamiątkowych zdjęć.
Cena biletu: 250 zł za 1 osobę. Rezerwacja miejsc i zakup biletów:
- E-mail: rezerwacja@hotelczestochowa.com
- Telefon: 34 34 74 074
- WWW: TUTAJ.
źródło: UM Częstochowy